Groepstrainingen

Social Werk De Kaai biedt ook trainingen aan. Hieronder meer informatie. 

2 Huizen 1 Hart

Een training voor kinderen die met scheiding te maken hebben en in de gemeente Heerenveen wonen. Kinderen die in groep 3 tm 8 van het basisonderwijs zitten kunnen meedoen met deze training. De volgende training start op donderdag 30 maart 2023.De training bestaat uit 6 bijeenkomsten. Opgave is nog mogelijk.

Kei Kracht

Een weerbaarheid- en assertiviteitstraining voor basisschool leerlingen van 8 t/m 12 jaar die in de gemeente Heerenveen wonen.
De nieuwe groep gaat van start op 12 april 2023 en is gericht op leerlingen uit groep 4 en 5. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten. 

Voor een nieuwe groep is nog geen nieuwe startdatum gepland. Maar u kunt uw kind wel alvast aanmelden, zodat wij u op de hoogte kunnen houden wanneer er weer een nieuwe training gaat starten. 

Girl Power

Een programma voor meiden op de basisschool. In dit programma gaan alle meiden uit een klas met elkaar aan het werk om onderling meidenvenijn aan de pakken. Speelt dit in de klas van uw dochter? Bespreek eens met de leerkracht of de intern begeleider of het Girl Power programma iets voor de klas is. De school kan vervolgens via de schoolmaatschappelijk werker het programma inzetten.

Zeker van jezelf (voor volwassenen)

Een groep om te leren opkomen voor jezelf. Hoe zeg je nee als je iets niet wilt of ben je duidelijk over wat je wel wilt? Deze wordt twee keer per jaar aangeboden en is voor volwassenen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere jezelf positief waarderen, zelfzorg, grenzen herkennen en op een adequate manier duidelijk maken, omgaan met kritiek, wensen en boosheid uiten.

Hierbij houden we rekening met de individuele leerdoelen van de groepsdeelnemers. Een intake wordt altijd eerst aangeboden, om meer informatie te geven en te kijken of deze groep inderdaad het beste bij u past. De groep bestaat uit 8 á 10 deelnemers en wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers. In acht wekelijkse bijeenkomsten wordt gewerkt met groepsgesprekken, oefeningen, rollenspellen en huiswerkopdrachten. Hierbij is ruimte voor eigen inbreng.

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht