Eenzaamheid

Bij eenzaamheid denken we vaak aan oudere mensen, maar het is een misvatting dat eenzaamheid alleen bij ouderen speelt. We zien steeds meer jongeren en jongvolwassenen die zich ook alleen en eenzaam voelen.

Eenzaamheid heeft veelal te maken met je niet meer zo verbonden voelen met de ander. Of het ontbreken van het gevoel dat jij van betekenis bent voor de ander. Eenzaamheid is niet (alleen) dat je geen of weinig contact met anderen hebt, eenzaamheid kan ook een gevoel zijn dat je je niet gehoord of gezien voelt. Dat je niet kunt praten met iemand over belangrijke zaken die in jouw leven spelen. Dat je je 'ei niet kwijt kunt' en dat je dit mist. Het is dan ook een misverstand om te denken dat wanneer mensen maar genoeg activiteiten hebben in hun dagelijkse leven, de eenzaamheid vanzelf verdwijnt. Ook wanneer je omringd bent met mensen kun je je eenzaam voelen.

Hoe helpen wij jou?

Het is belangrijk dat duidelijk wordt wat jij onder eenzaamheid verstaat en hoe jij dit ervaart. Wij gaan met jou bespreken wat eenzaamheid voor jou betekent en welke stappen er te maken zijn in het oplossen hiervan. Heb je last van gevoelens van eenzaamheid en wil je daar eens met een hulpverlener over in gesprek? Bel of mail ons via (088) 030 51 50 of info@sociaalwerkdekaai.nl.

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht