Ondersteuning en hulp

Ups en downs horen bij het leven. Maar wat als de dipjes steeds vaker en langer duren? En erover praten met familie of vrienden niet meer genoeg helpt? In zo’n geval kan het een uitkomst zijn om te praten met een maatschappelijk werker die opgeleid is om jou te ondersteunen en samen naar oplossingen te kijken. Die kan helpen om het overzicht weer terug te vinden in onze ingewikkelde samenleving. Iemand met wie je in vertrouwen kunt praten.

Hoe helpen wij jou?

De maatschappelijk werker bespreekt met jou hoe jij het beste geholpen kan worden. Dat kunnen gesprekken met jou alleen zijn, of samen met jouw partner of gezinsleden. De maatschappelijk werker kan ook bemiddelen bij conflicten. Je kunt zonder verwijzing bij maatschappelijk werk terecht en de hulp is kosteloos. Je kunt rekenen op vertrouwelijke hulp van deze beroepskrachten.

Wat doet een maatschappelijk werker?

Maatschappelijk werkers maken snel en makkelijk contact en sluiten zo nauw mogelijk aan bij de hulpvraag van de burger. Zij zijn praktisch ingesteld: brengen structuur aan, zetten samen met de klant een lijn uit waardoor deze weer houvast ervaart. Zij richten zich op het versterken van de eigen kracht van de klant met als doel dat deze zelfstandig en zonder hulp weer verder kan. Alle maatschappelijk werkers bij Sociaal Werk De Kaai zijn SKJ-geregistreerd.

 

 

contact