Terug naar Nieuws

Vertrouwen opbouwen en de juiste hulp bieden

Gepubliceerd op:

Maatschappelijk werk is ook voor het belang van een zorgvuldige veilige overdracht zodat een inwoner de juiste hulp kan en durft aan te gaan. Collega Jessica vertelt erover.

“Als maatschappelijk werker ben ik betrokken bij een Johan. Hij heeft psychische problemen. Zijn vertrouwen in de hulpverlening was beschadigd in voorgaande jaren waardoor hij een steeds geïsoleerder bestaan kreeg en zijn psychische klachten en matteriele klachten verergerden. Door aan te sluiten de tijd te nemen en het contact te blijven zoeken stond Johan uiteindelijk open voor therapeutische hulp. Helpend hierbij is dat ik goed naar hem luister en hem laat vertellen maar ook dat ik eerlijk ben en vertel dat ik zie dat meneer meer nodig heeft in de vorm van therapie.”


Jessica vervolgt: “Ik zoek samen met hem naar een manier waarop het wel veilig voor hem kan voelen om de mogelijkheden van behandeling te horen en eventueel ook aan te gaan. Heel belangrijk is dat meneer de tijd krijgt om hierover na te denken. Door beschikbaar en betrouwbaar te zijn groeit zijn vertrouwen. Waardoor we kunnen afspreken dat er eerst een gesprek komt waarin de therapeut uitleg geeft over de behandelmogelijkheden. Na dit gehoord te hebben durft meneer ook de vervolgstappen te zetten waarbij ik aansluit. Totdat het voor hem veilig genoeg voelt om het verdere verloop van de therapie aan te gaan.”


Heb je ook behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met de maatschappelijk werkers van Sociaal Werk De Kaai.

26-01-2023

Fit & vitaal

Hoe zorg jij goed voor jezelf in je werk? Ben je fit en voel je je vitaal dan zal dat je eenvoudig afgaan. Soms lukt het je minder goed door ontwikkelingen die er zijn in je werk of thuissituatie, patronen en verwachtingen. Dan is het tijd om de focus te leggen op je eigen vitaliteit. Dat kan door d…
Lees meer