Terug naar Nieuws

Team JIDS eindigt GelukTkunde met een strike

Gepubliceerd op:
Team JIDS eindigt GelukTkunde met een strike

 

Team JIDS (Jongerenteam in de School) heeft een weloverwogen schooljaar achter de rug. Vol goede moed zijn we begin september gestart met het project GelukTkunde, wat we vanuit de NPO-gelden van de gemeente Heerenveen kregen gefinancierd. Een uitgebreid onderzoek onder leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs, zorgde voor de onverwachte bijvangst dat de samenwerking met het schoolteam intensiveerde en daardoor op alle fronten is verbeterd. De feedback was ook dat we zichtbaarder voor leerlingen en docenten dan ooit zijn op de scholen. Reden voor team JIDS voor een gezellige afsluiting met een uurtje bowlen en glowgolf.

 Spare

Halverwege het schooljaar leek het er niet op dat we met een ‘strike’ het project GelukTkunde zouden afronden. Problemen met de personele bezetting, het verlies van een dierbare collega, zorgde voor vertraging van het project. Daarom is besloten om op het Aeres en Fedde Schurer GelukTkunde met het begin van volgend schooljaar te verlengen. Zodat we alsnog een ‘spare’ van het project op deze scholen kunnen maken.

Compagnie

We zijn er trots op dat we binnen een aantal scholen (Keicollege en Buitenbaan) een huiskamer/chill-uur konden realiseren en dat binnen de JIDS-uren volgend schooljaar gaan verduurzamen. Op andere scholen is een groepsgerichte aanpak ontstaan (Bornego-locaties), waarin de methodes van Positieve Gezondheid en Girlpower een grote rol spelen. Al met al zijn we afgelopen jaar geïnspireerd geraakt om vol energie komend schooljaar als team JIDS op de scholen werkzaam te zijn. Verheugd mogen we meedelen dat JIDS komend schooljaar ook op de Compagnie vertegenwoordigd zal zijn.

Team JIDS bestaat uit werkers van sociaal werk De Kaai, Caleidoscoop en GGD Fryslân. Margreet en Engelien van sociaal werk De Kaai zijn de schoolmaatschappelijk werkers binnen dit team en zetten ook dan weer hun beste beentje voor!

Foto's

Bekijk ook

15-09-2023

‘Ik woon een helft bij mama en een helft bij papa’

 Veel kinderen wonen tegenwoordig in twee huizen. Maar je hebt maar één hart en met dat hart hou je van allebei je ouders. Dat kan lastiger zijn dan je denkt. Binnenkort gaat de training 2 Huizen 1 Hart beginnen in Heerenveen. De training richt zich op leerlingen uit de bovenbouw …
Lees meer
 
05-09-2023

Familiedag Oudeschoot

Heb je de flyer al gezien? Donderdag 14 september is er een familiedag in Oudeschoot! 
Lees meer
 
01-09-2023

Start JIDS en GelukTkunde 2.0 op het VO Heerenveen

Na een regenachtige, maar ook zonnige zomervakantie, start JIDS samen met de scholen weer op. Want het ‘Jongerenteam In De School’ is inmiddels zo vertrouwd op het Aeres, Kei College, Bornego, OSG en Firda (MBO), dat ook zij weer in de startblokken staan om met de scholen en de leerlinge…
Lees meer