Terug naar Nieuws

Stressvrije zomervakantie

Gepubliceerd op:
Stressvrije zomervakantie

 Tijdens de zomervakantie dromen we allemaal over een paar weken rust en een gezellige tijd met je partner en of gezin. Maar de vakantie kan ook spanning opleveren. Denk bijvoorbeeld aan inpakken, lang op elkaars lip zitten in de auto en kinderen die zich vervelen. Hoe kom je nou op een leuke manier de vakantie door?

 Een paar tips:

  • Ook tijd zonder elkaar Tijdens de vakantie zijn we ineens veel meer bij elkaar dan tijdens het “gewone leven”. Plan ook bewust wat tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld om dat ene boek te lezen, of die serie te kijken die je al zo lang wilt zien. Of om een paar uur te vissen of juist even helemaal niks te doen.
  • Ga er op uit Blijf niet alleen maar thuis zitten, maar ga iets doen. Laat extra vaak de hond uit, ga samen een lekker ijsje eten of plan een leuk uitje. Op die manier maak je mooie herinneringen met elkaar.
  • Doe ook iets zonder de kinderen Ouders hebben ook recht op een fijne vakantie. Misschien kunnen de kinderen een weekendje bij vriendjes logeren, of mogen ze een dagje naar opa en oma. Dan hebben jullie de handen vrij om ook als stel iets leuks te gaan doen.
  • Makkelijke modus Wees lief voor jezelf tijdens de vakantie en denk wat minder precies dan anders. Sla het warm eten een keer over en maak lekkere broodjes met elkaar. En het is echt niet erg als je kind nog een dag langer in die korte broek met een vlek rondloopt.

     

    Herrie in de tent

  • En als het dan toch niet helemaal goed verlopen is, en er is wel “herrie in de tent” geweest? Dan is het altijd een goed idee om hulp te vragen. Bij De Kaai kun je terecht als het niet lekker loopt in je relatie, en je er samen aan wilt werken. Maar ook als je besloten hebt om uit elkaar te gaan en je nog niet precies weet wat je allemaal moet doen, of wat er op je af komt. In dat geval kun je een afspraak maken bij ons Relatie- en Scheidingsloket.

Foto's

Bekijk ook

15-09-2023

‘Ik woon een helft bij mama en een helft bij papa’

 Veel kinderen wonen tegenwoordig in twee huizen. Maar je hebt maar één hart en met dat hart hou je van allebei je ouders. Dat kan lastiger zijn dan je denkt. Binnenkort gaat de training 2 Huizen 1 Hart beginnen in Heerenveen. De training richt zich op leerlingen uit de bovenbouw …
Lees meer
 
05-09-2023

Familiedag Oudeschoot

Heb je de flyer al gezien? Donderdag 14 september is er een familiedag in Oudeschoot! 
Lees meer
 
01-09-2023

Start JIDS en GelukTkunde 2.0 op het VO Heerenveen

Na een regenachtige, maar ook zonnige zomervakantie, start JIDS samen met de scholen weer op. Want het ‘Jongerenteam In De School’ is inmiddels zo vertrouwd op het Aeres, Kei College, Bornego, OSG en Firda (MBO), dat ook zij weer in de startblokken staan om met de scholen en de leerlinge…
Lees meer