Terug naar Nieuws

SMWF wordt Sociaal Werk De Kaai

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 november zal Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân van naam veranderen naar Sociaal Werk De Kaai. Op dit moment werken de maatschappelijk werkers van SMWF in de gemeente Heerenveen samen met twee andere organisaties in preventieteams (Caleidoscoop met opbouwwerk, vrijwilligersondersteuners en jongerenwerk en de jeugdgezondheidszorg van de GGD). Daarnaast zijn onze buurtmaatschappelijk werkers te vinden in de eilandteams op de Friese Waddeneilanden. Dit zullen zij blijven doen maar dan onder de nieuwe naam.

Sociaal Werk De Kaai

‘Sociaal Werk’ geeft direct helderheid over het soort werk dat de collega’s uitvoeren. Aangevuld met ‘De Kaai’; sleutel in het Fries. Ons sociale werk kan de sleutel zijn voor inwoners naar een prettig zelfredzaam leven. Wij openen deuren voor de inwoners, zodat ze weer zelf verder kunnen. Een sleutel kan ook symbool staan voor het afsluiten van een periode en weer verder kunnen. Een sleutel is uniek en past niet in elk slot, onze hulp is uniek. Altijd afgestemd op de individuele inwoner.

Inwoners staan centraal

Sociaal Werk De Kaai helpt vroegtijdig en versterkt mensen, gezinnen en hun omgeving die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben op één of meer levensgebieden, zodat zij de regie over hun eigen leven hebben en houden en kunnen participeren in de samenleving. Henrieke Hofsteenge, directeur Sociaal Werk De Kaai: “Deze nieuwe naam maakt voor inwoners beter duidelijk wie we zijn en wat we doen. Wij staan voor het sociaal werk in de gemeente Heerenveen en de Waddeneilanden en doen er alles aan om voor alle inwoners de sleutel te zijn tot een fijn en zelfredzaam leven. Dit doen we door het gewone leven te versterken.”

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie bekijk de website. Of stuur ons een mail: info@sociaalwerkdekaai.nl.

29-09-2022

Maatschappelijk werk, Jongerenwerk en jeugdverpleegkundige slaan de handen ineen!

Op maandag 19 september 2022 is er door het preventieteam van Woonservicezone 6 een netwerklunch georganiseerd. De gemeente Heerenveen is opgedeeld in 6 verschillende woonservicezones. Iedere Woonservicezone heeft zijn eigen preventieteam waarin Caleidoscoop, GGD Fryslân en Sociaal Werk de Kaa…
Lees meer