Terug naar Nieuws

Inloopspreekuur bij Caleidoscoop in Wijkcentrum De As

Gepubliceerd op:

 

Wist u dat onze collega Sarita elke woensdagochtend een inloopspreekuur draait bij Caleidoscoop in het wijkcentrum De As, aan de Weegbree in Heerenveen? Dit inloopspreekuur is bedoeld voor inwoners van woonservicezone 5, uit De Greiden, Nijehaske, Nieuweschoot en De Heide. Deze inwoners zijn van harte welkom om kennis te komen maken.

 Vanaf augustus is Sociaal werk De Kaai gestart met het spreekuur. Inmiddels weten de medewerkers van de diverse preventieteams ons goed te vinden. Bijna wekelijks komen er mensen binnen wandelen om even te overleggen over een casus of over een cliënt. Dit zorgt voor korte lijntjes met elkaar.

 Drempelverlagend

De cliënten van woonservicezone 5 voor wie huisbezoeken geen optie is, of die het moeilijk vinden om naar kantoor te komen, komen tijdens (maar ook buiten) dat spreekuur langs. Via de receptie van Caleidoscoop kunnen we een ruimte reserveren. De bewoners ervaren hierdoor een lagere drempel  om hulp te vragen. Als er geen gesprekken ingepland staan tijdens het spreekuur, sluit Sarita regelmatig aan bij de ‘Meedoen’ activiteit van Caleidoscoop. Zo maakt ze zichzelf meer zichtbaar en beter vindbaar bij deze groep  inwoners. Ook is ze in gesprek met de beheerder van het wijkcentrum over een informatiebordje bij de ingang van het gebouw. Dat krijgt nog vervolg.

 

15-09-2023

‘Ik woon een helft bij mama en een helft bij papa’

 Veel kinderen wonen tegenwoordig in twee huizen. Maar je hebt maar één hart en met dat hart hou je van allebei je ouders. Dat kan lastiger zijn dan je denkt. Binnenkort gaat de training 2 Huizen 1 Hart beginnen in Heerenveen. De training richt zich op leerlingen uit de bovenbouw …
Lees meer