Terug naar Nieuws

Het bureau ligt vol

Gepubliceerd op:
Het bureau ligt vol

Een oudere mevrouw meldt zich bij ons omdat ze het overzicht mist over haar administratie. Haar bureau ligt letterlijk bezaaid met papieren. Tijdens het eerste gesprek vertelt ze me dat ze in scheiding zit en dat haar ex laatst langs kwam en uit de ordners verschillende stukken heeft gepakt en meegenomen. Hij heeft een rotzooi achter gelaten en nu haar advocaat om stukken vraagt, kan ze niks meer vinden. 

 Advocaat

Een tweede punt dat lastig voor haar is, betreft het contact met haar advocaat. Die reageert maar niet op haar belletjes en ze weet niet wat ze er mee moet. Vanwege bezit dat nog verdeeld moet worden, wordt de advocaat uit de boedel betaald. Het frustreert haar dan ook dat de advocaat niet meer doet voor zijn geld.

Ik stel voor om haar advocaat te bellen en een gezamenlijke afspraak te plannen. Ze heeft haar twijfels of dit me gaat lukken, gezien ervaringen die ze met deze advocaat heeft. Wonder boven wonder krijg ik de advocaat zelf aan de lijn en eerst wil ze het telefonisch afhandelen. Toen ik benadrukte dat het beter zou zijn om elkaar persoonlijk te zien en dit tijdswinst zou opleveren, ging de advocaat overstag. Wij konden snel terecht en het gesprek was verhelderend. Het werd duidelijk welke informatie de advocaat nodig had en die kon mevrouw toch snel vinden.

Verwerking

Mijn rol bij haar administratie was om eerst met haar te bespreken hoe het voor haar overzichtelijk kon worden. Ze had ordners en door een alfabet toe te voegen konden alle papieren goed vindbaar worden opgeruimd. Dat gaf rust. Door deze twee interventies kwam er ruimte om over haar gevoelens rondom de scheiding te praten.

Deze storytelling komt van onze collega Albert, waarvan we afgelopen week helaas afscheid mochten nemen. Hij had een tijdelijk contract bij De Kaai.

Foto's

Bekijk ook

15-09-2023

‘Ik woon een helft bij mama en een helft bij papa’

 Veel kinderen wonen tegenwoordig in twee huizen. Maar je hebt maar één hart en met dat hart hou je van allebei je ouders. Dat kan lastiger zijn dan je denkt. Binnenkort gaat de training 2 Huizen 1 Hart beginnen in Heerenveen. De training richt zich op leerlingen uit de bovenbouw …
Lees meer
 
05-09-2023

Familiedag Oudeschoot

Heb je de flyer al gezien? Donderdag 14 september is er een familiedag in Oudeschoot! 
Lees meer
 
01-09-2023

Start JIDS en GelukTkunde 2.0 op het VO Heerenveen

Na een regenachtige, maar ook zonnige zomervakantie, start JIDS samen met de scholen weer op. Want het ‘Jongerenteam In De School’ is inmiddels zo vertrouwd op het Aeres, Kei College, Bornego, OSG en Firda (MBO), dat ook zij weer in de startblokken staan om met de scholen en de leerlinge…
Lees meer