Terug naar Nieuws

Help, mijn portemonnee raakt leger en leger..

Gepubliceerd op:

 Merk je ook dat je weekboodschappen de laatste tijd te duur worden? En maak je je zorgen over de aankomende energierekening? Wat doe je, als je al geen buffer hebt, om dan toch maandelijks rond te komen? Rekeningen laten liggen, betalingen uitstellen? Lenen? Bezuinigen, maar waarop? Het blijkt dat de meeste Nederlanders de kachel al een paar maanden lager hebben staan en maar vier minuten douchen. Als je er echt niet uitkomt, en het overzicht helemaal kwijt bent, helpen we je graag weer op weg.

Geldzorgen, wat nu?

In gemeente Heerenveen zijn er veel voorzieningen die je op weg kunnen helpen om wel maandelijks uit te kunnen komen en uit de stress te komen. Kijk maar eens op www.heerenveen.nl voor meer informatie hierover. Via deze website kan u ook de budgetgids downloaden. Zie: Hulp bij laag inkomen - Gemeente Heerenveen. Ook vindt u op de website, en in de budgetgids, een verwijzing naar De Barones en de Thuisadministratie van Humanitas. Deze partijen bieden ondersteuning met uw papierwerk.

En als er schulden zijn, heeft de gemeente een afdeling schuldhulpverlening die je kan steunen. Maar de gemeente heeft sinds kort ook een energiecoach. Ze heet Jinke Kleistra en je kan contact met haar opnemen om te kijken waar je nog op kunt bezuinigen of dat er ook voor jou subsidies aan te vragen zijn. Ook draait er nu een pilot met de naam Welzijn op Recept. Dit loopt via de huisarts en gemeente. Een welzijnscoach gaat dan met u kijken op welke gebieden in uw leven u vastloopt, maar ook wat er wel goed gaat.

Stress

Financiële zorgen kunnen voor veel stress en spanning zorgen op verschillende levensgebieden. Denk hierbij aan piekeren, slapeloze nachten en conflicten. Het belangrijkste is dat je actie gaat ondernemen! Zonder actie komt er geen oplossing. Het kan best lastig zijn om hiermee aan de slag te gaan. Voor handige informatie kun je op het internet kijken op:  www.nibud.nl en www.zelfjeschuldenregelen.nl. Bel gerust met Sociaal Werk De Kaai, mocht de stress de overhand nemen en je er in het aanbod niet meer uitkomt. We denken graag met je mee.

15-09-2023

‘Ik woon een helft bij mama en een helft bij papa’

 Veel kinderen wonen tegenwoordig in twee huizen. Maar je hebt maar één hart en met dat hart hou je van allebei je ouders. Dat kan lastiger zijn dan je denkt. Binnenkort gaat de training 2 Huizen 1 Hart beginnen in Heerenveen. De training richt zich op leerlingen uit de bovenbouw …
Lees meer