Terug naar Nieuws

Geluktkunde; het gaat ons lukken!

Gepubliceerd op:

 

‘Hallo, wij zijn team JIDS. En dit jaar komen we onder de naam Geluktkunde extra uren in de school brengen.’ Het begrip Geluktkunde is inmiddels bekend op verschillende voortgezet onderwijs scholen in Heerenveen. We zitten nu in de eerste fase, waarin we een stevige basis willen leggen voor dit project. Een onderdeel van deze basis is om het project aan docenten en leerlingen te presenteren en daarin behoeftes gaan ophalen van leerlingen. Wanneer voelen zij zich happy op en buiten school? Wanneer zijn ze niet happy? Waar hebben ze op school behoefte aan? Wat willen ze weten, leren om steviger in hun schoenen te staan. Of is het juist ontspanning, die de stress kan verlagen?

 

Geluktkunde is de naam van het subsidieproject van team JIDS (Jongerenteam in de School), waarbij de schoolmaatschappelijk werkers van sociaal werk De Kaai betrokken zijn. Samen met de jongerenwerkers van Caleidoscoop en jeugdverpleegkundigen van GGD hebben we dit jaar extra uren op de scholen in het voortgezet onderwijs van Heerenveen gekregen. Onder de noemer Geluktkunde willen we eind dit schooljaar een duurzaam collectief aanbod voor de scholen op de plank hebben staan. Dit alles in samenwerking met de leerlingen en docenten van de betrokken scholen. Het is de bedoeling dat elke school een aanbod op maat krijgt, omdat elke school anders is. Gemeente Heerenveen heeft dit dankzij de NPO-gelden mogelijk gemaakt.

 

Op het Keicollege zijn Esther, Arne, Marijke en Engelien de klassen in gegaan. Leerlingen van de eerste en tweede klas hebben vragenlijsten ingevuld. Docenten raakten enthousiast en gaan samen met de leerlingenraad verder in gesprek. Bornego junior en lyceum hebben Geluktkunde zelfs als reminder op een bord in de kantine geschreven. Docenten daar lopen over van ideeën. Marco, Jildou en Pieter Jissel belandden op het Aeres zelfs op het podium om zich te presenteren voor een overvolle kantine. Fase 1 is volop in gang. JIDS haalt veel input op en bouwt zo gestaag voort met Geluktkunde. Het gaat ons lukken!

 

 

15-09-2023

‘Ik woon een helft bij mama en een helft bij papa’

 Veel kinderen wonen tegenwoordig in twee huizen. Maar je hebt maar één hart en met dat hart hou je van allebei je ouders. Dat kan lastiger zijn dan je denkt. Binnenkort gaat de training 2 Huizen 1 Hart beginnen in Heerenveen. De training richt zich op leerlingen uit de bovenbouw …
Lees meer