Terug naar Nieuws

Aftrap activiteiten Geluktkunde groot succes

Gepubliceerd op:
Aftrap activiteiten Geluktkunde groot succes

 

De tosti’s sloegen deze week in als een bom. Ook al was de hele bovenbouw van het Kei College afwezig, een paar leerlingen wilden zelfs na schooltijd langs komen voor de activiteit in het kader van het project Geluktkunde van JIDS (jongerenteam in de school). En op de Buitenbaan sprongen twee meiden van enthousiasme op en neer op de Buitenbaan. Het brood was in no-time op en we moesten zelfs ‘nee’ verkopen.

Even tosti eten, Twister spelen, Weerwolven of chillen op onze pop-up lounge stoel en daarna weer door naar de les. We zagen het energielevel stijgen bij de leerlingen. Even ontspannen op school, draagt bij aan hun welzijn. Ze gingen allen met een grote glimlach de deur weer uit. Begin dit schooljaar hebben de leerlingen vragenlijsten ingevuld over Geluktkunde. De meerderheid vroeg om een activiteit op school. Even los komen van het leren en de stress, maakt de dag al leuker.

Volgende week starten we op het Friesland College met een soortgelijke activiteit en gaan we smoothies maken voor de studenten. Daar staat ontmoeting voorop. Op het Bornego is het Positieve Gezondheidspel gegeven en wordt in groepjes gewerkt aan sociale emotionele ontwikkeling van de leerlingen. De foto’s mogen met toestemming van deze leerlingen zelf gepubliceerd worden.

Foto's

Bekijk ook

18-12-2023

Onafhankelijke cliƫntondersteuning

  Het is soms best even zoeken waar je recht op hebt en waar je het beste terecht kunt. Is dat bij jou het geval? Laat dan iemand met je meedenken. Je kunt natuurlijk iemand mee laten denken die je goed kent, zoals bijvoorbeeld een vriend of familielid. Maar dat hoeft niet. Je kunt ook gratis …
Lees meer
 
18-12-2023

Groep 2 Huizen 1 Hart van start

  De groep 2 Huizen 1 Hart begint met haar eerste bijeenkomst op 31 januari 2024 op het kantoor van Sociaal Werk De Kaai. Leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool gaan in zes bijeenkomsten ervaringen delen door middel van oefeningen en spel over hun samengestelde gezin. Ouders kunnen hun…
Lees meer