Pesten

Een groot deel van onze tijd zijn wij op school of op ons werk. Daar wordt van alles van ons verwacht. Soms lukt het werken en leren niet goed omdat er andere dingen in ons leven gebeuren die het lastig maken. Werk en privé beïnvloeden elkaar voortdurend. Als het thuis niet lekker loopt of er iemand ziek is van wie je houdt, dan lukt het misschien niet goed om je te kunnen concentreren of ben je moe omdat je niet goed slaapt. Er zijn zoveel redenen te bedenken die ervoor kunnen zorgen dat het even niet goed lukt. 

Pesten gebeurt niet alleen op school, maar ook op het werk. Het is belangrijk als jij wordt gepest dat je weet dat jij hier niet schuldig aan bent! Soms is het de kleur van je haar, een bril of je jas waardoor een ander begint met pesten. Vaak is het volstrekt onduidelijk waarom het pesten begint. Maar één ding is zeker: niemand heeft het recht om een ander te pesten in welke vorm dan ook!

Het is naar om mee te maken omdat je er onzeker en verdrietig door kan worden. Daarom is het belangrijk dat je actie gaat ondernemen door hulp te zoeken bij iemand. Erover praten met iemand kan een eerste stap zijn naar een oplossing. Een gesprek met je mentor, een goede vriend of familielid kan vaak al veel opluchten. Durf je dat niet of wil je liever praten met een (school)maatschappelijk werker dat kan. Bel ons als je hulp nodig hebt.

Problemen met klasgenoten of collega’s

Wanneer we op school zitten of aan het werk zijn, hebben we te maken met klasgenoten/collega’s. Het is fijn om één of meer klasgenoten/collega’s te hebben met wie je goed kunt opschieten. Dat zorgt ervoor dat we met plezier naar school of naar ons werk gaan. Als je merkt dat contacten met anderen niet vanzelf gaan, stroef verlopen, dan is het goed om te kijken wat er aan de hand is. Er kunnen verschillende redenen voor zijn waardoor het contact niet soepel loopt. Het (school)maatschappelijk werk kan je helpen om samen uit te zoeken wat er aan de hand is en hoe je daar mee om kunt gaan. Blijf er niet mee zitten, maar bel ons! Je kunt ons bereiken via (088) 030 51 50 of info@sociaalwerkdekaai.nl

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht