Huiselijk geweld

Huiselijk geweld komt vaker voor dan we weten. Het gebeurt vaak wanneer niemand het ziet. Het komt voor in verschillende relaties. Van ouder naar kind maar ook van kind naar hun ouders, of volwassenen onderling.  Ouderenmishandeling is ook iets dat steeds vaker voorkomt.

Misschien overkomt het jou of is het je overkomen. Misschien schaam je je ervoor en durf je het tegen niemand te zeggen. Vaak is huiselijke geweld een taboe, omdat degenen die het overkomt niet weet waar hij of zij moet aankloppen en naar toe moet als het thuis niet meer gaat. Misschien durf je geen aangifte te doen uit angst of weet je je geen raad met de situatie.

Praat erover!

Blijf er niet alleen mee zitten. De eerste stap naar een oplossing is erover praten met iemand. Mogelijk heb je een goede vriend of vriendin die je kunt vertellen wat er is gebeurd. Je bent ook bij ons van welkom om op verhaal te komen en samen te kijken wat jij nodig hebt in jouw situatie.

Geweld gebruiken is strafbaar

Niemand heeft het recht om agressief te zijn tegen een ander. Sterker nog: het gebruiken van geweld is in Nederland strafbaar. Geweld kent vele vormen: bedreigen, schoppen, slaan, schelden, (seksueel) misbruik, chantage, afpersen, et cetera. Geweld kan eenmalig zijn maar kan ook jarenlang duren.

Een dader is vaak ook slachtoffer

Naast het slachtoffer is er ook een dader. Die wordt beschouwd als de boeman, maar er kunnen vele reden zijn waardoor je dit gedrag vertoont. Ben jij degene die de ander mishandelt en heb je zelf in de gaten dat dit niet oké is? Wil je dit gedrag helemaal niet meer laten zien maar weet je niet waar je moet beginnen met veranderen? Komt het , ondanks je voornemen om het niet meer te doen, toch voor dat je overgaat tot agressief gedrag? Neem ook zeker contact met ons op!  Je helpt niet alleen jezelf als je hulp gaat zoeken maar ook de mensen om je heen. Ook jij hebt jouw verhaal en achtergrond. Samen gaan we op zoek in wat jij nodig hebt om ook daadwerkelijk te veranderen.

Contact

Bel of mail ons via (088) 030 51 50 of info@sociaalwerkdekaai.nl.

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht