Opgroeien en opvoeden

Opgroeien en opvoeden lijkt vaak iets wat we ‘gewoon doen’ en ‘gewoon kunnen’. Lijkt, want het kan soms best heel lastig en moeilijk zijn.

Ik vind opgroeien lastig!

Als kind maken we in korte tijd veel veranderingen mee. Ons lijf groeit, we kunnen steeds meer zelf doen, onze wereld wordt steeds groter. Dat vraagt ook veel van ons. We moeten veel leren, er worden dingen van ons verwacht. School wil iets van ons, onze opvoeders/ouders willen dingen van ons. We willen zelf ook dingen doen, hebben onze dromen. Dit alles bij elkaar gaat niet altijd gemakkelijk. Soms lopen we een beetje vast. Op school bijv. met leren of in contact met andere klasgenoten. Heb je daar vragen over of lukt het even niet, praat er over met iemand. Twee weten weer meer dan één. Vertel het aan je ouders/opvoeders of aan je meester of juf. Dan kun je samen zoeken naar oplossingen.  

Ik vind opvoeden lastig

Over het opvoeden van kinderen zijn miljoenen boeken over geschreven en op social media vind je de één na andere specialist die je tips en trucs kan geven over hoe je de opvoeding van je kind het beste vorm kan geven. Informatie genoeg zou je zeggen… Maar dan? Hoe breng je de tips in praktijk? En hoe zit het met jouw eigen vragen, moeilijkheden en mogelijke frustraties? Het opvoeden van kinderen is een grote verantwoordelijkheid en niemand heeft daarvoor een opleiding gehad. We doen wat we denken dat het beste is om te doen. Wij weten dat ieder kind weer anders is en ook iedere ouder weer anders is. Dat er meer is dan alleen tips toepassen, vaak zitten er achter opvoedvragen ook andere vragen. Zo ook de vraag… vind ik dit nog wel leuk? Kan ik wel opvoeden? Waarom lukt het me niet om… Allemaal vragen die door je gedachten gaan als het thuis (even) niet lekker gaat in de opvoeding van je kind (eren).

Hoe helpen wij jou?

Wij kunnen samen met jou en je eventuele partner in kaart brengen waar de vragen liggen, en wat jij / jullie nodig hebben om in kleine stappen weer positief tegenover opvoeden te gaan staan. Met als doel een manier van opvoeden die bij jullie en jullie kinderen past. We noemen dat ‘op maat'. We richten ons op gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar. We kunnen iets betekenen bij de lichte opvoedvragen maar ook zeker bij meer ingewikkelde opvoedvragen. Je kunt ons bereiken via (088) 533 53 35 of info@smwf.nl.

 

contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht